BLIJF OP DE HOOGTE

de meest actuele informatie krijg je via Facebook en Twitter

OPZET

ALGEMENE INFORMATIE

PARTNERS

PARTNERS

Het protocol (zie download hiernaast) is leidend.

 

SPEELDATA

14.1-continuous: 20, 21, 22 oktober 2017;

10-ball: 10, 11, 12, november 2017;

9-ball: 24, 25, 26 november 2017;

8-ball: 15, 16, 17 december 2017.

 

Lokaal open: 09:00 uur;

Meldtijd: 09:30 uur;

Starttijd: uiterlijk 10:00 uur.

 

De tijden gelden op alle NK-dagen en voor alle disciplines (inclusief die van de dames).

 

LOCATIE

Thurston Rotterdam

Westersingel 20

3014 GP ROTTERDAM

 

TOERNOOIOPZET NK POOL

Vrijdag: Hoofdronde A (volledig DKO-schema, maximaal 64 spelers, 8 naar finaleronde);

Zaterdag: Hoofdronde B (volledig DKO-schema, maximaal 64 spelers, 8 naar finaleronde);

Zondag: Finaleronde (DKO-schema tot laatste 8, SKO vanaf laatste 8, 16 spelers).

 

Inschrijven: dit verloopt via www.nkpool.nl. Hierbij wordt de speler doorgeleid naar de CueScore-website, waarna hij/zij kan inschrijven voor Hoofdronde A of B van de afzonderlijke disciplines. Na het online betalen is de inschrijving definitief.

 

Loting voor de finaledag: de spelers die zich via de winnaarskant zich hebben geplaatst uit Hoofdronde A worden geloot tegen de spelers die zich via de verliezerskant hebben geplaatst uit Hoofdronde B, en vice versa. De loting wordt zaterdagavond verricht.

 

Geplaatste spelers: spelers uit de Top-16 van de Pool Ranking Nederland (peildatum: 1 oktober 2017) die meedoen aan een hoofdronde worden geseed. Hoe hoger de klassering in de ranking, hoe beter de seeding is. Mocht zo’n speler meedoen aan zowel Hoofdronde A als B, dan wordt hij/zij geseed in beide hoofdrondes. Er is geen seeding op de finaledag.

 

Rebuys: als een speler zich niet plaatst voor de finaleronde via Hoofdronde A, kan hij/zij een rebuy doen voor Hoofdronde B van dezelfde discipline. Dit gaat via de wedstrijdbalie in de zaal. Het inschrijfgeld dient contant te worden voldaan. Als niet alle verzoeken voor rebuys ingewilligd kunnen worden, dan zullen de rebuy-spots geloot worden, na afloop van Hoofdronde A.

 

TOERNOOIOPZET NK POOL DAMES

Een apart NK Pool Dames met maximaal 32 speelsters wordt alleen op zondag gespeeld, voor alle vier de disciplines.

 

Als een dame die heeft ingeschreven voor een discipline van het NK Pool Dames zich ook heeft geplaatst voor de finaleronde van dezelfde discipline bij het NK Pool, dan dient de dame een keuze te maken welk van de twee events zij wil spelen. De keuze dient ze te maken op de zondag voor aanvang van beide toernooien. Deze dame kan niet deelnemen aan beide events.

 

Het format van het NK Pool Dames is als volgt:

- Bij minder dan 24 speelsters:  DKO tot laatste 8, SKO vanaf laatste 8;

- Bij 24 of meer speelsters: DKO tot laatste 16, SKO vanaf laatste 8.

 

INSCHRIJVING

Alle inschrijvingen gaan uitsluitend via www.nkpool.nl. Er zijn geen wildcards of direct geplaatste spelers voor de finaledag.

Het inschrijfgeld bedraagt per discipline:

- NK Pool: 20 euro (heren) en 15 euro (dames)

- NK Dames: 15 euro (geen gereduceerde bedragen).

 

Het inschrijfgeld dient bij de inschrijving direct via CueScore voldaan te worden via iDeal of creditcard. Alleen na het voldoen van het inschrijfgeld is de inschrijving definitief. In tegenstelling tot voorgaande edities wordt het inschrijfgeld dus niet voldaan bij de wedstrijdleiding.

 

De bovenstaande bedragen gelden ook voor rebuys. Inschrijfgeld voor rebuys worden niet via CueScore gedaan maar contant bij de wedstrijdleiding, voorafgaand aan de specifieke hoofdronde.

 

Spelers worden geadviseerd snel in te schrijven, omdat er per hoofdronde NK Pool maximaal 64 spelers kunnen deelnemen en per NK Dames discipline er maximaal 32 speelsters kunnen deelnemen (o.b.v. een first-come first-served principe). Er wordt geen reservelijst bijgehouden.

 

De inschrijving voor elke NK-discipline en NK Pool Dames discipline sluit op donderdag 21:00 uur in de week van die specifieke NK-discipline. Daarna worden geen spelers meer toegelaten voor de specifieke NK-discipline (uitgezonderd rebuys)

 

Een afmelding kan uitsluitend worden gemeld via https://knbb.freshdesk.com/support/tickets/new. Indien de afmelding binnenkomt meer dan 24 uur voor de start van de specifieke NK-discipline, wordt 50% van het inschrijfgeld terug overgemaakt op de rekening van de speler. Indien de afmelding binnen 24 uur voor de start van de specifieke NK-discipline, heeft geen recht op enige restitutie van het inschrijfgeld. Indien een speler zich onterecht voor twee hoofdrondes heeft ingeschreven, krijgt 50% van het inschrijfgeld terug overgemaakt op de rekening van de speler.

 

WEBSITE

Alle informatie over het NK zal worden gedeeld via www.nkpool.nl en via de Facebook-pagina van de KNBB Sectie Pool.

 

LIVESTREAM

Er zal een livestream op het NK verzorgd worden door OrangeForks.

 

FOTOGRAAF

Op vrijwel alle NK-dagen zal er een fotograaf (Stefan Osnabrug of Frederique Rijsdijk) aanwezig zijn. De foto’s zullen op Facebook gedeeld worden en eventueel gebruikt worden voor toekomstige marketingdoeleinden.

 

TOERNOOILEIDING

Tijdens iedere toernooidag zullen twee wedstrijdleiders aanwezig zijn, die tevens als referee fungeren.

Vragen over het NK kunnen gesteld worden via https://knbb.freshdesk.com/support/tickets/new.

 

SPEELGERECHTIGDE SPELERS

Dames en heren kunnen meedoen, mits zij:

- lid zijn van de KNBB Sectie Pool; er is de mogelijkheid om bij het melden op de eerste speeldag ter plaatse lid te worden;

- de Nederlandse nationaliteit bezitten en/of aantoonbaar woonachtig zijn in Nederland;

- hun betalingsverplichtingen bij de KNBB hebben voldaan.

 

De speelgerechtigdheid wordt o.a. direct bij inschrijving gecontroleerd in CueScore.

 

PARTNERS / SPONSORS

- Aramith;

- Erima;

- Iwan Simonis;

- Kamui;

- Longoni;

- Nederlandse Loterij;

- OrangeForks Productions;

- Thurston Rotterdam.